Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ritimlerle Başım Dertte

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Ritimlerle Başım Dertte

Ya arkadaşlar belki de bu soru bi çok kez sorulmuştur fakat ben hala yapamıyorum Hangi şarkıya hangi ritim gider bilemiyorum... Bazıları şarkıyı çok kez dinle diyo bazı şarkılarda oluyor fakat çok kulak sahibi biri de değilim elim hep folk ve vals ritimlere gidiyo. Yardım ederseniz çok sevnirim..

Aynı sorun bende ver klasik gitarda

Yorum

valla arkadaşım ben bi parçayı çalcagımda kulama iyi gelen bi şarkıyı akorlarına bakıp hemen başlıyorum ve tutuyor bence kalıplı ritimlerden uzaklaş kendin bi ritim oluştur her şarkıya ugraş biraz senin buldugun sana hoş gelen zaten olan bir ritimdir çünkü ritimlerin sayısıda akorlar gibi çok

Yorum

ritimler

ben nedense her müzik lerin ritimlerini kendim uydyrrum ama yapıyorum onda sorunum yok benim ama sana bi tavsiye ritim yaparkende basta solo veya arpej yap sonra ritim gelir ben öyle yapıyorum sarkılar super *****

Yorum

bu zamanla alakalı,farklı ölçülerde ritmleri çalış devamlı yavaş yavaş kulagın yatkın olur böylece bi parça dinlediginde hemen ritmini çalabilirsin ama dedigim gibi bunlar zamanla olacak şeyler

Yorum

ya arkadaşlar bende yeni gitaristim daha iki haftalık. mesela netten bazı tablar bakıyorum herşey iyi güzel vermişler arkadaşlar Am - Dm-E- vs vs de ben onu ritimle mi arpejle mi çalacagımı arpejleyse hangi arpejle ritimleyse hangi ritimle çalacagımı nasıl kestireceğim ?
            bu konuda ne önerirsiniz komşular ?

Yorum

bence önce şarkılardan çok gitarda müzik teorisini ögren,böylece arpeji ve ölçüleri neye göre ve nsl çalacagın hakkında bilgi sahibi olursan uygulaman daha kolay olur

Yorum

sarkıyı çok kez dinle sonra yaklasık 10tane bilinen ritim al sırayla dene kulağın seni doğru yöne yönlendirir yönlendirmezse kulakta gerisin demek

Yorum

abi dinleyerek anlayabilirsin sadece gitara odaklan dikkatini ver bikaç dinleyişte anlarsın en kötü.

Yorum

Benimde en büyük sorunlarımdan biriydi.Öğretilen kalıp ritmler(folk,vals vb) aslında şarkıların çoğunda kullanılan ritmlerin sadeleştirilip ortada bi yerde benzer bir ritm oluşturulmuş halidir.Yani neredeyse hiçbir şarkıya orjinal olarak oturmaz.Bu yüzden dolayı şarkıyı dinlerken elinle sanki gitara vuruyormuş gibi bir yüzey üstünde ritm tut.3-4 kere yap bunu daha sonra aynı hareketi gitar üstünde yap.Ritmi çıkarmış olursun ve onu kullanırsın...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X